Gelukkig Nieuwjaar!

 

Op 1 januari is het nieuwe jaar dat voor je ligt als een onbeschreven bladzijde. Wat zal het je brengen? Alles kan nog en dat schept verwachtingen. Voor mij persoonlijk is 2012 een heel goed jaar geweest.
Ik wil jullie niet vermoeien met een uitgebreid jaarverslag (de details kunnen jullie bovendien in de voorgaande blogs teruglezen) dus ik zal het kort houden. Mijn jaar zat vol bijzondere momenten: van het winnen van de โ€˜boek van het jaarโ€™ titel voor Zoek het maar uit, tot het in de wacht slepen van de Viva 400 award.

Ik zegde mijn kantoorbaan op om me volledig op het schrijven te richten, ik deed een leuke schrijfopdracht voor de glossy van VROUW en ik doorstond de verschrikkelijkste bootcampsessies met mijn personal trainer, waardoor ik twee kledingmaten naar beneden ging.

Iets waarover ik me nog elke dag verwonder is dat ik in New York geweest ben dit jaar. Een ervaring die alleen maar indrukwekkender wordt, naarmate de tijd verstrijkt. Daarna rondde ik mijn vijfde boek af: Zwaar verguld! En op de valreep van het jaar deed ik ook nog mee aan de veiling van Serious Request.

Je ziet het, 2012 was een druk, veelbewogen en mooi jaar, waarin ik veel heb nagedacht over wat ik echt belangrijk vind in het leven. Het leidde ertoe dat ik knopen doorhakte, meerdere malen buiten mijn comfortzone trad en daar ruimschoots voor beloond werd.

Een nieuw jaar is nu aangebroken en ik heb nog steeds een lange wishlist met doelen die ik wil bereiken de komende tijd. Genoeg te doen dus met die blanco bladzijde die voor me ligt. Ik kijk ernaar uit om voort te zetten wat ik afgelopen jaar ben begonnen en daar ga ik hard aan werken. Want nog belangrijker dan de vraag wat het nieuwe jaar je zal brengen, is de volgende vraag. Wat ga jij zelf brengen? Wat zijn jouw wensen en dromen en welke stappen kun jij zetten om een gelukkiger mens te worden. Daar begint het allemaal mee.

Voor jou hoop ik dat 2013 je alles brengt wat je gelukkig maakt. Maar je moet het zelf doen. Ga dus op zoek naar die droombaan, volg die opleiding die je graag wilt doen, besteed meer tijd aan de dingen waaraan je echt plezier beleeft, investeer in jezelf. Ga trainen voor die marathon die je altijd al wilde lopen, kook elke week een geweldig nieuw gerecht. Schrijf, teken, schilder, knutsel. Maak plannen voor de reis van je dromen. Breng meer tijd door met de mensen die er het meest toe doen. Kortom, doe wat nodig is om dichterbij de persoon te komen die je diep van binnen bent. Dan kan 2013 niet meer stuk.

 

Reacties

 1. Wat een mooie nieuwjaarswens! Dank je wel hiervoor.
  Jij ook het allerbeste voor 2013. Ik kijk uit naar je nieuwe boek.

  Groetjes Jeanet

  • Chantal zegt:

   Hoi Jeanet, een heel gelukkig 2013 gewenst, met hopelijk veel leesplezier. Zwaar verguld! komt eraan! ๐Ÿ™‚

 2. Ingrid Wimpel zegt:

  Je bent inderdaad een drukke dame geweest! Maar het heeft je ook fantastische momenten gebracht. En dat bewijst dat je met de nodige inspanning je dromen waar kunt maken. Dromen zijn prachtig, maar het realiseren van die dromen gaat niet vanzelf. En dat geldt ook voor mezelf. Voor dit jaar hoop ik mijn schrijverskwaliteiten verder te ontwikkelen en hopelijk ligt er dan ergens in de toekomst een keer een boek van mij bij Ako. Verder er alles aan doen om te helpen waar ik kan om anderen te inspireren hun dromen waar te maken.
  Ik wens je voor 2013 heel veel inspiratie, maar bovenal plezier in alles wat je gaat ondernemen.
  X
  Ingrid

  • Chantal zegt:

   Dat is helemaal waar, Ingrid. Dromen waarmaken vergt hard werken. Maar dat is het zeker waard. ๐Ÿ™‚ Ik wil jou heel veel succes wensen met je eigen schrijfambities. Hopelijk komen al jouw dromen uit. Ik weet dat je jezelf er helemaal voor inzet, dus wees trots op wat je al bereikt hebt. Veel liefs en alle goeds voor 2013!

 3. anita van der heijden zegt:

  ik heb het voornemen om een cursus assertiviteit te volgen en wat meer van de kleine dingen te genieten. En zeer zeker alle boeken van jouw te lezen. Ik ga me meer met leuke dingen bezig houden. Lieve chantal ik wens je alle goeds voor 2013 en weet dat ik je blijf volgen ik heb onwijs veel respect voor je en ga zo weer lekker lezen in zoek het maar uit wat een geweldig boek. Op een succes vol jaar voor jouw xxx liefs anita

  • Chantal zegt:

   Hoi Anita, ook voor jou de allerbeste wensen voor 2013. Leuk dat je jouw voornemens hier deelt. Succes met alles en dat je het nieuwe jaar vol zelfvertrouwen in mag gaan! Liefs!

 4. Miriam kool zegt:

  Ik ga mijn doelen nastreven. Doen waar ik goed in ben en wat ik wil. Tevens ga ik sneller lezen in ‘Zoek het maar uit’, zodat ik klaar ben voor je 5de (langverwachte) boek!!

  Ik wens je een mooi & bijzonder jaar toe.

  Lieve groet, Miriam

  • Chantal zegt:

   Hoi Miriam, bedankt voor je reactie. Nastreven wat je echt wil en waar je goed in bent, is altijd het juiste pad. Veel geluk in 2013 en geniet van Zoek het maar uit. Je hebt nog even om het uit te lezen. ๐Ÿ™‚