Lekker lezen: Het Vertrek

 

IMG_4042

Klik op de afbeelding.

Jaren geleden zette ik mijn eerste stappen op weg naar een carrière als schrijver. Dat deed ik in de vorm van korte verhalen. Het Vertrek is mijn allereerste betaalde schrijfopdracht en het leek me een leuk idee om dat verhaal na al die tijd weer eens tevoorschijn te halen.

Yes had overigens de (voor een schrijver zeer vervelende) gewoonte om zonder overleg kleine details te veranderen in het verhaal. Nu, tien jaar later, haal ik die toevoegingen er nog steeds uit. Zo stoor ik me nog steeds aan het zinnetje “Tanja, mooie Tanja” dat twee keer opduikt. Maar toen was ik natuurlijk al zo blij dat ik gepubliceerd werd en er ook nog voor betaald werd, dat ik daar niets van durfde te zeggen.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn allereerste liefdesverhaal te lezen, dat ik schreef toen ik alleen nog maar droomde van het schrijven van een roman. Hier begon het allemaal mee. Veel plezier!