Lezersvraag

Ik kreeg een leuke vraag van lezeres Tiny Raafs: Op welk personage lijk je het meest?

Stiekem heb ik in al mijn vrouwelijke hoofdpersonen wel iets van mezelf gestopt. Het begon allemaal met Isa. Haar karakter is een uitvergroting van mijn eigen – soms wat neurotische – gedachtenkronkels. Daardoor is ze als het ware een karikatuur van mij.

Daarna bedacht ik Hannah, wat ik eigenlijk nóg leuker vond om te schrijven, want Hannah deed allerlei dingen die ik wel zou willen, maar nooit zou dúrven doen. Zij is wie ik zou zijn, als ik altijd precies zou zeggen wat ik denk en zou doen wat ik wilde.

Toen kwam Ella en zij staat heel dicht bij mij. Sowieso door de band die ze met haar oma heeft, die ik heb gebaseerd op mijn eigen oma, maar ook door haar ambities en de manier waarop ze omgaat met haar vrienden en familie. Haar handelswijze en manier van denken is gelijk aan die van mij. Aan het begin van Zoek het maar uit is Ella precies op de plek in haar leven waar ik rond mijn vijfentwintigste was. Van alle personages is zij daarom degene die het meest op mij lijkt.

En nu is Mia er natuurlijk ook nog. In haar heb ik mijn intuïtieve kant verwerkt. Het gedeelte van mij dat gelooft dat er magische dingen kunnen gebeuren als je je hart durft te volgen. Maar Mia is zó eigen geworden. Ze heeft zich tijdens het schrijfproces ontwikkeld tot een uniek personage. Ik vind het bijna teveel eer om te zeggen dat ik iets van haar in me heb. Maar zo is het natuurlijk met elk personage dat ik schep. Ze ontstaan vanuit mijn hart en ziel en een stukje daarvan geef ik aan hen mee.

Wil jij ook weten op welke van mijn vier heldinnen jij het meest lijkt? Op mijn website kun je onder het kopje Fun Stuff een leuke test vinden! Ik ben erg benieuwd, dus laat het me weten via een reactie hieronder!

Reacties

  1. Rianne zegt:

    Hannah! Terwijl ik zelf Isa had verwacht. Super grappig om te doen 🙂