Geknipt voor jou

Blogs:

Dizzie.nl
Chantal heeft reeds bewezen dat ze qua schrijven ver boven het gemiddelde uitsteekt en laat met haar derde boek ook zien dat ze het durft om een andere weg in te slaan door vertrouwde personages achter zich te laten. Zonder twijfel weet ze wederom de verwachting van de lezer waar te maken en tezamen met de sublieme uitstraling van haar boeken heeft zij toch echt inmiddels haar eigen label weten te creëren.

Chicklit.nl
Chantal weet aan de standaard chicklit-formule een zekere eigenheid toe te voegen, zodat het boek wederom sprankelt van energie en originaliteit!
Het gevoel en de passie tussen de twee personages spat echt van het papier. De letters dansen en je wordt als lezer compleet meegezogen in de wereld van Hannah en Frank. Het gemak waarmee Chantal schrijft is bewonderenswaardig. Ze wisselt moeiteloos van perspectief en wisselt de dialogen zo nu en dan af met vurige e-mails. Dat houdt het verhaal afwisselend en uitdagend. Ik kan niet genoeg woorden vinden om te omschrijven hoe leuk dit boek is; Geknipt voor is jou is gewoon sexy en sprankelend!

Whoopsiedaisy.nl
Geknipt voor jou is geschreven vanuit het wisselende perspectief van Hannah en Frank. Het is een vlot en grappig geschreven boek. En het is sexier dan de Zwaar-serie. Hannah en haar vriendinnen zijn echt en sympathiek en op Frank werd ik al snel verliefd. Ik ben een grote fan van Zwaar verliefd! en Zwaar beproefd!, maar vond Chantals eerste losstaande boek ook helemaal top. Een absolute aanrader voor de chicklit-fans!

Misslipgloss.nl
Ik werd samen met Hannah verliefd op Frank, ik móest doorlezen, ik móest die mailtjes van Frank lezen die Hannah tijdens haar werk stiekem beantwoordde, en het was net of ik er zelf bij was toen ze eindelijk zoenden.
Ik heb genoten en vond het oprecht jammer toen ik de laatste bladzij omsloeg. Het verhaal eindigt op een ontzettend leuke manier, die ik natuurlijk niet ga verklappen. Complimenten aan Chantal, die verrassingen op de laatste pagina’s.

Euroreviews.be
Vlot geschreven, grappig, pittig en vooral ook heel romantisch. Chantal Van Gastel weet het verhaal opnieuw zo neer te pennen dat je de vlinders zelf voelt rondfladderen. Je leeft volledig mee in de rol van het hoofdpersonage: een zeer geloofwaardige vrouw die een duidelijk doel voor ogen heeft maar die op haar eentje niet genoeg kracht heeft om ‘nee’ te kunnen zeggen tegen de mensen die haar tegenwerken. Met een klein duwtje in de rug is ze echter tot veel in staat!

Fashionscene.nl
‘Een sappige fashionchicklit.’

Leesfanaten.nl
Geknipt voor jou’ is een vlotgeschreven boek, een musthave voor iedere chicklit liefhebber. Chantal van Gastel heeft bij haar lezers met haar debuut en het vervolg daarop hoge verwachtingen geschept, maar ook haar derde boek stelt zeker niet teleur. Van Gastel is erin geslaagd om lezers helemaal in het boek te zuigen. Wanneer je op dreef bent met lezen, kun je bijna niet meer stoppen. Je gaat van Hannah houden, maar nog meer van Frank.
Wanneer je als lezer kriebels in je buik krijgt van een boek, en je hart sneller voelt kloppen op spannende momenten, heeft de schrijfster haar werk goed gedaan. Dit boek maakt je persoonlijk betrokken bij het verhaal, omdat je middenin de e-mailwisseling zit tussen Hannah en Frank. Je voelt de spanning in je buik wanneer de hoofdpersonen zitten te wachten op een e-mail van elkaar. Op momenten dat het romantisch dreigt te worden, voel je eveneens de vlinders in je buik. Iemand die zo goed kan schrijven, verdient het om in de prijzen te vallen en dat is ook gebeurd. De jonge schrijfster is door Chicklit.nl verkozen tot populairste Nederlandse chicklitauteur en bezoekers van diezelfde site kozen ‘Geknipt voor jou’ als Chicklit van 2010.

Lezersreacties:

Dizzie.nl

Saskia:
Chantal van Gastel heeft zichzelf weer overtroffen en een chicklit neergezet van zeer hoog niveau! Wat dat betreft kan ze aansluiten in het rijtje van de toppers, Sophie Kinsella en Jill Mansell.
In Geknipt voor jou worden de hoofdstukken steeds afgewisseld tussen Frank en Hannah wat ik als prettig ervaren heb. Ik vond de mailwisseling die steeds in het boek terug kwam ontzettend leuk om te lezen. De liefde tussen Frank en Hannah spat ervan af. Voor alle liefhebbers van chicklit is Geknipt voor jou een absolute must read!

Chicklit.nl

Lizan (17):
Wat heb ik genoten van Geknipt voor jou zeg! Het was de perfecte afleiding tussen het leren van mijn examens door. Het is grappig, het is romantisch, het is herkenbaar, het is sexy, het is ontroerend… Chicklit zoals chicklit moet zijn. Hulde!

Tineke (25):
Ik vind echt dat Nederland een geweldig chicklit-talent heeft.. Chantal van Gastel! Wat een geweldige boeken schrijft zij. Inderdaad klasse Sophie Kinsella, mdaar dan met een Nederlands tintje. Ik ben er echt weg van! Ik heb net haar derde boek uitgelezen en ik moet zeggen, ik vond het zo jammer om het weg te leggen wanneer ik ging werken, op de fiets moest, en alle andere dagelijkse verplichtingen.. Het liefste zat ik gewoon constant in dit boek te lezen. Ik vind het echt een onwijs leuk verhaal en ik krijg er zelf liefdeskriebels van.. heerlijk.

Diana (29):
Ik vond de vorige 2 boeken leuk, maar dit boek is echt super. Je kunt merken dat de schrijfster wat meer ervaring heeft. Bij de ontmoetingen tussen de hoofdpersonen zit je steeds op hèt moment te wachten, maar ze weet het op een goede manier te rekken. De epiloog is erg leuk uitgewerkt! Zeker lezen!

Chantal de Ronde (38):
Ik wist niet dat we in Nederland zulke goede roman schrijfsters hadden. Mijn complimenten, ik ga nu ook zeker haar andere boeken kopen want daar ben ik nu ook razend nieuwsgierig naar. Als die de helft van geknipt voor jou zijn ben ik al dik tevreden. IK ben fan!

Michelle (21):
Met afstand het beste boek van 2010, geen twijfel mogelijk, toppie.

Katja van der Westen (38):
Gewoonweg GEWELDIG!! Na alles wat ik het afgelopen jaar heb gelezen is dit met afstand het allerbeste boek. Ik vind dat ze Kinsella voorbij is gegaan. Ik zou wel eens willen zien als een dergelijk boek naar het Engels vertaald zou worden wat het dan zou gaan doen.

Brigitte (35):
Echt een geweldig boek, topper van formaat, voor mij naast Kinsella de beste. Ben vol verwachting naar het volgende boek.

Manuela (39):
De boeken van Chantal zijn erg inspirerend, zo echt en lief, ik blijf ze kopen.

Shirley (44):
Vandaag het laatste blad van geknipt omgeslagen, en ik ben sprakeloos, wat een geweldig boek. Wie er nu nog negatief over Chicklit doet is knettergek, dit is dus alles wat je als vrouw in een boek zoekt. in een woord geweldig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yvonne (34):
Heb Chantal bij koffietijd gezien, ze kwam op mij zo sympathiek over dat ik meteen het boek ben gaan kopen. Vanochtend de laatste pagina omgeslagen, in een woord amazing, wat een fantastisch boek. Ben er vrijdag in begonnen en heb zaterdag ook maar meteen de twee voorgaande boeken gekocht. Je hebt er een fan bij.

Reacties na de verkiezing: ‘Boek van het jaar 2010’

Julia (41):
Waanzinnig boek, meer dan de terechte winnaar, ik ben een chicklit freak heb alle genomineerde boeken gelezen en dit stak er samen met Kinsella met kop en schouders bovenuit. G.E.W.E.L.D.I.G.

Lisa (39):
Dik verdiende overwinning met afstand het beste boek, grote complimenten. Wat jammer dat Chantal een Nederlandse schrijfster is anders had ze allang wereldberoemd geweest want haar boeken en zeker deze laatste zijn van wereldniveau. Volgens mij heeft de uitgever goud in handen.

Gertrude (31):
Nu de internationale markt bestormen dat is het logische gevolg en daar hebben jij en je boeken zeker de kwaliteiten voor. Mooie prestatie.

Miranda (33):
Meer dan terecht. Zie hier de Nederlandse Kinsela, nu wachten op de internationale doorbraak en erkenning, dat zal toch niet meer zo lang duren neem ik aan? Van harte gefeliciteerd namens mij en al mijn collegaatjes die ook fan zijn.

Bol.com

Nieki:
Toen ik de beschrijving van het boek las, dacht ik: hè wat jammer, weer de zoveelste Devil wears Prada (wat overigens ook een leuk boek is). Maar niets is minder waar. Geknipt voor jou is een juweeltje, met een plotwending die ik echt niet aan had zien komen. Ook ik had dit boek veel te snel uit. Wat een heerlijke roman!!!

Chantal:

Gooi het volgende recept in een blender:
– Een scheutje Sex and the City
– Een scheutje The Devil Wears Prada
en vul het aan met:
– Een heleboel geweldige creativiteit
– Humor
– Een man waar de meeste lezers/Lezeressen verliefd op worden
– Geef deze man een kind van onder de 4 jaar
– En een kickass leading lady
Zet de blender aan en Whalla! Geknipt voor jou is klaar!
Van begin tot het eind heb ik intens genoten van dit verhaal. Ik raakte verliefd, ik leefde mee, ik vocht met de leading lady mee, ik wilde haar zijn, ik wilde haar leven. Hell! Ik wilde hem!
De schrijfstijl van Chantal is pakkend, verslavend, vrolijk en echt. Het leest ontzettend prettig weg, je lacht, je vecht, je raakt ontroert en je zwijmelt. De personages lijken je vrienden te worden, hun wereld word de jouwe. Ik ben verliefd geworden op dit boek.

Saskia:
Wat een heerlijk boek, vanaf pagina 1 werd ik het verhaal ingesleurd, om er pas weer uit te komen zodra het boek uit was. Ik kon me helemaal in de de hoofdpersonen inleven, het boek is met vaart geschreven en ook nog eens humoristisch. Absoluut vijf dik verdiende duimen waard! Een aanrader!

Rowan:
Wauw wat een geweldig boek!
Heb hem in 3 dagen uitgelezen, kon hem gewoon niet wegleggen.
Ik mis Hannah en Frank nu al!!

Sweetpie:
Heb erg gelachen en meegeleefd met de hoofdpersoon. En als je denkt dat je weet hoe het gaat lopen, heb je het mis, en dat maakte het extra leuk. Kortom een echte aanrader voor de chicklit verslaafde!