Ik wist het

Blogs:

Adorablebooks.nl:
‘Ik kan geen genoeg krijgen van de lekkere schrijfstijl van Van Gastel. Ze komt met bijzondere invalshoeken waardoor je door wil blijven lezen.’

Booksandkisses.nl:
‘Chantal van Gastel is echt een schrijfster van mijn hart geworden. Het boek verloopt zo heerlijk en de personages zijn ook zo fijn dat je af en toe denkt dat je ze zo zou kunnen tegenkomen.’

Livestylelog.nl:
‘Dit verhaal zou eindeloos door mogen gaan. Briljant uitgewerkt en dankzij de kerstsfeer die in de laatste hoofdstukken van het boek is losgebarsten, word je er helemaal warm van. Met afstand Chantal van Gastels beste boek tot nu toe.

78.nl:
‘Mia is zo’n personage dat je al het geluk van de wereld gunt. Haar bijzondere gave is door de schrijfster goed uitgewerkt. Ik wist het is een rijk verhaal met veel verhaallijnen, kleurrijke en charmante karakters in een romantische setting van een bloemenzaak.’

Jacky van Dijk via Hebban.nl:
‘De eigenheid en levendigheid die Van Gastel altijd aan haar personages – hoe groot of klein de rol ook is – meegeeft, is een unieke kracht. Iets wat niet veel schrijvers haar weten na te doen. En die stempel heeft ze wederom op Ik wist het gedrukt. Een betoverende toevoeging aan de collectie van een briljante auteur.’

Chicklit.nl:
Chantal van Gastel heeft weer een heerlijk boek geschreven. Toen ik voor het eerst las dat er ook een tikkeltje magie in het boek voorkwam, was ik benieuwd hoe ze dit realistisch in haar verhaal had verweven. Dat heeft ze uitstekend gedaan, helemaal op haar eigen manier. Daarnaast heeft het boek een heerlijke schrijfstijl, dit was zo’n boek dat je echt niet weg kan leggen. Chantal van Gastel heeft zich wat mij betreft weer overtroffen, ik kan niet wachten op een volgend boek!

Chinouk Thijssen (auteur) via Hebban.nl:
‘Ik wist het
is naar mijn idee geen typische chicklit, maar meer een roman. Het gaat een stapje verder en is diepgaander. Chantal van Gastel heeft zoals altijd een perfecte vertelkracht, waardoor het verhaal echt tot leven komt.’

Reviewsandroses.nl:
‘Dit boek is zó goed! Ik moet echt nog even mijn gedachten op een rijtje zetten voordat ik hier een zinnige recensie over kan schrijven, want momenteel zijn de enige dingen die in mij opkomen “Ik wist het is ge-wel-dig”, “Je moet Ik wist het gewoon lezen. Punt.” Ik wist het heeft mij opgeslurpt en ik ben nog steeds in de ban van het verhaal. Wauw!
In Ik wist het komen veel personages voorbij, en allemaal zijn ze bijzonder. Dit boek heeft echt iets magisch en betovert een ieder die het leest. Ik heb tranen gelaten van het lachen en van verdriet. Wauw, Chantal wat heb je dit prachtig geschreven en wat zit het verhaal goed in elkaar.’

Mariëlle de Visscher via marielledevisscher.nl:
‘Ik wist het is naast mooi, romantisch en bijzonder ook ontzettend grappig. Het enige minpunt vind ik dat het deel van het boek dat ik tijdens het lezen in mijn rechterhand houd, zo heel snel steeds een beetje kleiner wordt. Ik wist het valt niet te scharen onder chicklit en zelfs als ik het een (romantische, fictieve, mooie,  bijzondere, unieke….) roman noem dan heb ik het gevoel dat ik het tekort doe.
Alleen al de cover is een schilderijtje, maar eigenlijk is Ik wist het een… Nou ja, eigenlijk is het gewoon een kunstwerkje. Maar wel het mooiste kunstwerkje dat ik ooit heb gezien!’

Audrey via eenofandereblog.nl:
‘Ik kreeg regelmatig kippenvel bij het lezen, en af en toe ook tranen in mijn ogen. Je merkt aan alles dat Chantal elke verhaallijn en elk personage, hoe groot of klein het ook is, heel veel liefde en zorg heeft gegeven. Ik heb het hele boek, met alle karakters, verhaallijnen en kleine hartverwarmende scènes in mijn hart gesloten. Chantal van Gastel heeft zichzelf met dit boek wéér overtroffen.’

Ilse van den Bighelaar via hierschrijftilse.blogspot.nl:
‘Vanaf het eerste hoofdstuk ging ik gelijk al een beetje van Mia houden. Als je al eens eerder iets van Chantal van Gastel hebt gelezen, heb je vast wel gemerkt hoegoed en mooi zij personages weet uit te werken. Ook in dit boek heeft ze dat weer geflikt! Met Ik wist het laat Chantal weer zien waarom ze de Nederlandse Sophie Kinsella wordt genoemd. Al zouden ze naar mijn mening Sophie beter de Engelse Chantal van Gastel kunnen noemen. ;)’

Gerriane Vittorioso via leesdan.blogspot.nl:
‘Ik wist het
is net een draaikolk. Als je er eenmaal inzit, kan je er maar heel moeilijk uitkomen. Het heeft bij mij gezorgd voor een lach, een traan én kippenvel en heeft de 5 sterren dubbel en dwars verdiend.’

Kim via Luiletterland.blogspot.nl:
‘Je ziet het pleintje en de winkels waar het zich afspeelt zo voor je. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen. Van Gastel heeft met Ik wist het weer laten zien wat voor geweldige auteur ze is.’


Bol.com:

Nath26:
‘Chantal van Gastel is mijn favoriete chicklitschrijfster. Als je het mij vraagt, heeft ze Jill Mansell en Sophie Kinsella ingehaald. Ik wist het is een romantisch fantasieverhaal en heeft mij kunnen boeien van de eerste tot de laatste letter. De personages blijven in mijn hoofd zitten. Dit boek moet je gewoon lezen. Het was geweldig.’

Saskia79:
‘Ik vind het knap dat Chantal’s boeken net weer anders zijn dan de gebruikelijke chicklits. De verhaallijn is beter en je kan je goed inleven in de verschillende karakters omdat ze ze zo beeldend omschrijft. Elke verhaallijn wordt zorgvuldig uitgewerkt.’

Karenntjj:
‘Ik vond dit een geweldig boek! Het beste van Chantal van Gastel tot hier toe! En die cover… prachtig!!!’

 

Lezersreacties via social media

Facebook:

Mariska Budding:
‘Ik wist het was SUPERDUPERFANTASTICO
Ik wist dat het weer een boek zou worden dat je gewoon niet weg kon leggen en ik had gelijk. Ik heb geprobeerd hem gisteravond weg te leggen omdat het tijd was om mijn bed maar eens op te zoeken. Maar ik kreeg het boek echter niet uit mij hoofd ben toen uiteindelijk toch maar mijn bed uit gestapt om het boek er weer bij te pakken. Het was weer een heerlijk meeslepend verhaal, lekker vlot geschreven.
Dank je wel voor dit prachtige boek.’

Anneloes Hadders:
Wat een heerlijk boek heb je weer geschreven!! Ik kan hem bijna niet weg leggen. En zo leuk dat je ook vaak karakters uit andere boeken terug laat komen. Echt top weer! Kijk al weer uit naar je volgende boek!’

Andrea Plasmeijer:
‘Ik heb alle boeken maar deze overtreft!!! Geweldig verhaal waar ik echt in zit en dus mee beleef!!!’

Yanara Hendriks:
‘Wat een werk! Ik blijf fan!’

Henriette Kuiper:
‘Net Ik wist het uit! Wil nu alweer opnieuw beginnen met lezen…wat een heerlijk verhaal. Heel herkenbaar geschreven, maar toch zo anders dan de voorgaande boeken.’

Marielle Schook:
‘Ik wist het heeft mijn verwachtingen weer ver overtroffen!! Weer een superboek om te lezen!! En ik werd weer een klein beetje verliefd op de hoofdpersonen!’

 

Twitter:

@Chantal_Smit:
‘Wauw, mooiste boek in mijn boekenkast by far <3!!’

@samvr22:
‘Ik lees zo traag mogelijk om er zo lang mogelijk van te genieten.’

@wickedlover2013:
‘Wat een onwijs mooi boek. Het is ontroerend en grappig tegelijk.’

@lianekusters:
‘Het verhaal is prachtig en magisch. Tranen bij de epiloog.’

@xvaleska:
‘Eigenlijk zou ik moeten gaan slapen, maar ik kan gewoon niet stoppen met lezen. Ik wist het is zo leuk & verrassend.’

@IlseBighelaar:
‘Ik wist het is in één woord WAUW.’

@serenacloos:
‘Heerlijk!! Dikke 5 sterren.’

@Audrey_T
‘#Ikwisthet van @chantalvgastel is uit. Nu recensie schrijven! Ik zal ‘m iets uitgebreider maken dan ‘OMG lees dit boek want het is geweldig’.’

@nuytten_an:
‘#ikwisthet is weer niet goed voor de nachtrust. Zo’n prachtig boek kan je gewoon niet wegleggen.’

@marloes48:
‘Zojuist ‘Ik wist het’ van @chantalvgastel verslonden! Totaal in de greep van Mia. Geen tijd om te eten of slapen! Wat een heerlijk boek!’

@belinda_eliza:
‘Midden in “Ik wist het” van @chantalvgastel. Extra langzaam lezen, anders is ‘ie zo snel uit! #genieten’

@denisevduijn:
‘Wat een geweldig boek! #Ikwisthet van @chantalvgastel verslonden! Echt een aanrader.’

 

Instagram:

MarjoleinXX15:
‘Het was het lange wachten waard. Wat een prachtig boek, echt genieten. #teamFeo of #teamAxel, ik ben er nog niet helemaal uit.’

sonja_zeldenrust:
‘Vanaf de eerste bladzij tot aan het laatste woord toe, voel ik me één met Mia. Dit boek ga ik zéker nog veel vaker lezen.’