Zwaar beproefd!

Blogs:

Dizzie.nl
In dit op zich staande vervolg op Chantal’s formidabele debuut nemen de hoofdpersonen uit Zwaar verliefd hun posities wederom in en dit doen ze met verve.
Chantal van Gastel schrijft erg goed en kan zich meten met grote namen uit het chicklitgenre. Haar verfrissende manier van schrijven en de juiste dosis humor, herkenbaarheid en flair maken haar beiden boeken verrassend en gewild.

Chicklit.nl
Zwaar beproefd! verdient een grote veer, want wát kan Chantal toch lekker schrijven. Ik zou bijna niet geloven dat ze toch écht een oer-Hollands meisje uit Brabant is, want zelden kom ik zo’n goed geschreven chicklit uit eigen land tegen. Haar debuut floreert al in de Top-5 van de allerbeste chicklit en ik denk dat dit boek daar zeker niet onder aan doet. Ze kan zich met gemak meten aan Sophie Kinsella en andere grote namen.

Leesfanaten.nl
‘Zwaar beproefd’ is een heerlijk vervolg op ‘Zwaar verliefd’. Je belandt in het verhaal met het gevoel alsof je Isa en Ruben al jaren kent. Het boek is weer even heerlijk geschreven als we gewend zijn van Chantal van Gastel. De levendigheid van de personages is weer enorm goed. De beschrijvingen van de jaloezie binnen deze bijna perfecte relatie, maken het verhaal herkenbaar en persoonlijk.
Voor dierenliefhebbers heeft het verhaal extra pluspunten. Chantal van Gastel weet daar goed op in te spelen en ze bouwt de spanning goed op wanneer Bo een ongeluk krijgt. Het verhaal is heerlijk om te lezen tijdens de vakantie op het strand, maar even goed voor koude winterdagen in een hoekje van de bank. Het enige nadeel: het boek maakt je hongerig naar een vervolg over Isa en Ruben, maar dat is momenteel nog niet in de maak.

Misslipgloss.nl
Chantal schrijft als een trein, het leest heerlijk weg en het verhaal steekt goed in elkaar.

Glossy
‘Zwaar beproefd! Is wederom een hilarische roman van Chantal van Gastel.’

Boekenrubriek.nl
‘Zwaar beproefd! is alweer net zo’n lekker feelgood boek als het eerste. Het verhaal zit goed in elkaar, de onderlinge verhoudingen tussen Isa en Ruben en Isa en de knappe dierenarts Hugo zijn goed uitgewerkt, en het is vlot en met humor geschreven.’

Ze.nl
‘Hilarisch en romantisch.’

Euroreviews.be
‘Net als Zwaar Verliefd! was ook dit boek weer een echte topper! Chantal van Gastel is een fantastisch goede schrijver en haar schrijfstijl en verhalen zijn echte ‘smullers’ voor het chicklitpubliek. De grote betrokkenheid die ik als lezer voelde bij de hoofdpersonages is een voltreffer bij dit boek.’

Lezersreacties:

Bol.com

Lisan:
Weer zo’n heerlijk boek waar je niet mee kan stoppen. Ik hoop dat er nog veel boeken over Isa en Ruben komen en ik kan niet wachten op het vervolg.
Chantal van Gastel: geweldig!
Chicklit.nl

Lieke (25):
Chantal weet precies wat ons nou eigenlijk echt bezighoudt. Het is alsof ze in mijn hoofd heeft kunnen kijken en dat in het boek heeft verwerkt. Isa en haar vrienden zijn zo echt, ongelofelijk.

Anous (21):
Zwaar Verliefd had ik in één ruk uitgelezen, en met Zwaar Beproefd precies hetzelfde. Wat een geweldige boeken! Je leest er zo makkelijk doorheen, en er zitten zoveel herkenbare situaties in. Ik heb echt moeten lachen en huilen om sommige stukjes. Ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat met Isa, Ruben en hun vrienden dus kom maar snel met een vervolg of een heel nieuw verhaal Chantal van Gastel!

Fatima (31):
Groots, in een woord geweldig, steekt met kop en schouders boven de rest uit wat ik zoal lees. Moet eerlijk zeggen dat ik deze schrijfster op een lijn zet met Kinsella en dat er daarna een hele tijd niets komt wat zich maar enigzins kan meten. Ik zie uit naar het volgende boek, en mijn mening: lekker doorgaan met Isa en Ruben want die zijn niet meer weg te denken uit mijn lees/fantasie wereldje. Trouwens wat een vent die Ruben, er zouden eigenlijk meer mannen dit eens moeten lezen, dan weten ze hoe met vrouwen om te gaan.

Bo (19):
Geweldig hoe Chantal van Gastel schrijft. Je wordt helemaal in het gevoel van Isa meegetrokken. Geweldig, ik kon niet meer in slaap komen als ik op het punt stond om naar bed te gaan, ik moest persé verder lezen. Ik hoop echt op nog meer boeken in de schrijfstijl van Chantal van Gastel. Echt een enorme topper!

Dizzie.nl

Saskia:
Vanmorgen de laatste bladzijdes omgeslagen van Zwaar beproefd! van Chantal van Gastel. Was ik al razend enthousiast over haar debuut Zwaar verliefd! ben ik nu helemaal wild van haar opvolger. She did it again!

Chicklit.nl

Fleur (18):
Fantastisch vervolg op zwaar verliefd, toen ik zwaar verliefd kreeg via Veronica ben ik meteen deze gaan kopen. Heb er geen spijt van gehad vond dit vervolg nog beter, heb me stuk gelachen. Wist niet dat we zo,n talent in Nederland hadden, ik ga al haar boeken kopen nu.

Angelique (42):
Wat een ontzettend leuk boek! Heb het gelezen met een lach en een traan, traan vooral door Bo! 🙂 Vlot geschreven, leest lekker weg. Geschreven op zo’n manier dat je het voor je ziet. Heel erg goed boek!

Denise (17):
Ge-wel-dig boek! Echt super! Ik vind normaal de Nederlandse chicklits wat minder leuk, maar dit is echt een uitzondering!