Schrijfdagboek #boek10

15 februari 2018

Ik hou van schrijven, obviously, maar ik heb er ook één heel groot probleem mee. Als ik eenmaal op gang ben, kan ik er niet mee ophouden. Als ik ermee opgehouden ben, kan ik maar niet op gang komen. 😖 Aan het eind van dit jaar hoop ik weer een nieuwe roman in de winkel te hebben liggen, maar ja… dan moet ik wel eerst beginnen. Het idee heeft in mijn hoofd al redelijk vaste vorm, wat fijn is. Maar ik merk dat het me moeite kost om mijn ritme terug te vinden na vorig jaar vooral bezig te zijn geweest met de boekverfilming van Zwaar verliefd!
Ik heb inmiddels genoeg ervaring om erop te durven vertrouwen dat het goed komt. Dus ik probeer het een beetje los te laten. Even lekker naar buiten, bijvoorbeeld een wandeling langs het strand maken, of even het bos in, helpt mij meestal uit een schrijfdipje. Ik heb me dan ook voorgenomen om vaker de tijd te nemen om even naar buiten te gaan op een werkdag. Dat schept altijd ruimte in mijn hoofd.
En wat dat begin betreft, daar moet je uiteindelijk gewoon doorheen! Ik ga gewoon maar eens kijken waar die losse beelden en zinnen in mijn hoofd me naartoe leiden. Nu nog een beetje sputterend, maar niet voor niets werd ik door mijn #bram in de sportschool altijd vergeleken met een diesel. Ik moet altijd even op gang komen, maar de eerste woorden zijn getypt. Het proloog is done, het eerste hoofdstuk is goed op weg, dus here we go! Op naar een nieuwe feelgoodroman komende winter. It better be good!

3 mei 2018:

Ik zeg het zo vaak, en het is echt waar: creativiteit komt niet op gang door erop te zitten wachten. Je moet aan het werk gaan om het op te wekken.

Ik kon de afgelopen twee maanden erg moeilijk terug in het schrijfritme komen, ook al ben ik nog zo enthousiast over het idee voor mijn aankomende feelgoodroman. Als het op schrijven aan kwam, moest ik me er vaak echt toe zetten. Ik heb dan ook bij lange na niet geproduceerd wat ik hoopte qua hoeveelheid tekst, en ik vroeg me soms af hoe dat nu verder moest. Als het zo moeizaam zou blijven gaan, zouden er hierna dan nog wel nieuwe ideeën komen? Maar… inmiddels kom ik steeds beter in het verhaal en de ideeën voor de invulling blijven gestaag komen. En zoals altijd als ik lekker op gang ben met een boek, heeft zich een nieuw idee aangediend. 🙌

Als je jezelf dus lang genoeg aan het werk schopt, komt er echt een moment dat je niet alleen naar inspiratie zoekt, maar dat het jou ook weer weet te vinden. De afgelopen weken heb ik ook al drie nieuwe boekideeën met Priscilla uitgewerkt, dus voorlopig zit ik niet om werk verlegen. Klein probleempje: hoe kom ik aan tijd genoeg om het allemaal te schrijven? Kon ik mezelf maar in turboschrijfstand zetten. Helaas zit er niets anders op dan alle ideeën een warm welkom te geven en er één voor één mee aan het werk te gaan. Ik heb er zin in.

3 september 2018:

Geen vaag gedoe meer met #boek10, vanaf vandaag is de titel van mijn volgende roman bekend!

Bestemd voor mij ligt half november in de winkels, en zoals ik al eerder heb gehint: het is een feelgoodroman met een winters tintje.

Benieuwd naar meer? Dat komt goed uit, want dit is de kick-off van de “Bestemd voor mij Scoopweek”. Tot en met vrijdag breng ik elke dag een nieuwtje over dit nieuwe boek. Dus hou mijn instagramposts en instastories goed in de gaten. En laat me alvast weten of jullie de titel leuk vinden!

4 september 2018:

Vandaag weer een onthulling over Bestemd voor mij. Het boek is op zich staand te lezen. Het is géén vervolg op een van mijn vorige boeken. Maar… ik breng wel bekende personages terug…

5 september 2018:

Gisteren heb ik al heel wat verteld over de inhoud van Bestemd voor mij, maar nog niet zoveel over de verhaallijn. Dus hier alvast een stukje van de achterflaptekst.

Trefwoorden: winterhuis, vriendinnenweekend, verrassingen, sneeuw, oude liefde, tegenwoordige liefde, toekomstige liefde, en een sprankeltje Christmas Spirit.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

 

6 september 2018:

In Geknipt voor jou had Jessica duidelijk issues met hoe de relatie tussen Hannah en Frank begon. Waarom lag het nou zo gevoelig?
Enter Aram.

In Bestemd voor mij lopen heden en verleden door elkaar en jullie gaan kennis maken met een oude liefde van Jess, die haar niet zo netjes behandeld heeft.
Ze ontmoetten elkaar op jonge leeftijd op de berg waar de familie van Jessica een vakantiehuis heeft. Wat is er tussen hen gebeurd en hoe liep het stuk? En kan het ooit nog goed komen? Je leest het in november in Bestemd voor mij!

10 september 2018: De coverreveal van mijn nieuwe boek!

 

18 september 2018:

Bijna af! Nog twee hoofdstukken te gaan! En om de focus er nu echt even op te houden, betekent dat een korte social media break. (Benieuwd of ik dat vol ga houden!)

Volgende week ben ik er weer en dan is Bestemd voor mij HELEMAAL AF. Nou ja, op de correctierondes na. Duimen jullie voor me dat het lukt?

 

 

 

2 november 2018:

Zoek de verschillen! Volgende week ligt Bestemd voor mij in de winkels, met een iets andere cover dan ik jullie eerder liet zien.

Uit inkoopgesprekken met de boekhandel is gebleken dat sommige partijen wat minder enthousiast waren dan wij met z’n allen. Meestal vinden die gesprekken plaats vóór de cover onthuld wordt, maar in dit geval is de timing wat onhandig geweest. Maar omdat we natuurlijk wel willen dat de boekhandel mijn nieuwe roman goed inkoopt, hebben we toch besloten wat aanpassingen te maken. Aan de inhoud is trouwens helemaal niets veranderd, dus ik hoop dat jullie er nog steeds veel zin in hebben! 😊

O! En het boek is al te reserveren. Ook een heel goede manier om de inkoop te bevorderen, want de boekhandel ziet dan dat er vraag naar is. Dat geeft alvast een goede boost aan de verkoop!

7 november 2018:

Mijn nieuwste! Wauw… De hoofdlijn van dit verhaal had ik al heel lang in gedachten voor ‘ooit misschien eens’. Vorig jaar begon ik het idee aan te scherpen. In februari begon ik echt te schrijven. In maart was ik goed op gang. Daarna werd het een blur van schrijven, schrijven, schrijven, relax, ik heb nog zeeën van tijd, waaah deadlinestress, hij moet nu echt af!

Wat een jaar was dit. Een bioscoopfilm van mijn eerste boek en nu mijn tiende boek vers van de drukpers. Vandaag zijn de eerste boeken al bij lezers afgeleverd en… er is al een herdruk opgestart nog voor hij officieel verschenen is. (Morgen is de releasedatum.)

Ik ben zo blij dat jullie nu kunnen kennismaken met mijn nieuwste roman en eindelijk zullen ontdekken wat Jessica nou ooit overkomen is met die oude liefde van haar die haar gebroken achterliet. Allemaal overgoten met een winters kerstsausje. Lezers, geniet ervan!