Stemmen!

Vandaag is de dag. Nederland mag stemmen. En ik hoop dat we dat allemaal gaan doen.
In tijden zoals nu vind ik het zelfs eerder je burgerplicht dan je burgerrecht.

We kunnen ervoor zorgen dat we niet in de voetsporen van Amerika treden, dat nog steeds half in shock verkeert nu Trump aan de macht is.

We kunnen het anders doen dan de UK waar veel mensen pas ná het stemmen voor de Brexit gingen googelen wat nu eigenlijk precies de gevolgen zouden zijn.

Ik zie in mijn timeline veel idealisme. Ik zie veel positiviteit en hoop. Ik zie veel mensen die inzien dat we zelf moeten werken aan het behoud van deze prachtige planeet waar we mogen wonen. En die zich inzetten om het voor hun medemens ook een beetje leuk te houden.

Nu kunnen we dat laten zien. Dus ik heb het tegen jou, als je nog twijfelt of het eigenlijk wel zin heeft om vandaag je stem uit te brengen.

In 1933 waren het de mensen zelf die Hitler uitkozen om hen te vertegenwoordigen. Een eerste catastrofale stap naar absolute macht.

Een groot aantal Trump stemmers was stomverbaasd toen hij president werd, want ze hadden heus niet verwacht dat hij daadwerkelijk zou winnen.

Als je denkt dat jouw stem niet zo belangrijk is, dan heb je het mis. Het IS belangrijk.

Maar wat nu als je eigenlijk gewoon niet weet welke partij jou het best kan vertegenwoordigen? Misschien is het een idee om eens goed naar deze afbeelding te kijken.verkiezingen

Of zullen we ons nog steeds druk maken over hypotheekrenteaftrek of werken tot ons 67e, terwijl we met zuurstofmaskers en ieder zijn eigen tankje op de rug, ondergronds op Mars leven, omdat het niet in ons opkwam dat het ónze taak was om wat beter voor de aarde te gaan zorgen?

Je hebt nog de hele dag vandaag. Ga stemmen! Doe het voor jezelf en de generaties na ons!