Zoek het maar uit – Boek van het jaar 2011

Woensdagavond 1 februari was ik bij mijn ouders thuis om de verjaardag van mijn vader te vieren, toen opeens het ene twitterbericht na het andere via mijn BlackBerry binnenkwam. Mijn volgers hadden ontdekt dat de uitslag van de Boek van het jaar verkiezing van chicklit.nl bekend was en de felicitaties vulden mijn inbox.
Snel controleerde ik nog even of het echt waar was en met eigen ogen zag ik dat Zoek het maar uit verkozen was tot boek van het jaar 2011.
Wat is het toch mooi om zo’n eretitel op je naam te mogen zetten. En dat nog wel voor het tweede jaar op rij. Een prachtig eerbetoon van het publiek aan mijn boek. Ik ben bedolven onder de reacties, die werkelijk hartverwarmend waren. Ik kon Facebook en twitter amper bijhouden. Er werden bloemen thuis bezorgd en ik ontving lieve kaartjes, een doos lekkere chocolaatjes en een taart met de cover van Zoek het maar uit in marsepein.

1 Februari 2012 zal me nog lang bij blijven. Natuurlijk vanwege deze geweldige overwinning en omdat ik als klap op de vuurpijl een doos kon uitpakken waarin een gloednieuwe herdruk van Zoek het maar uit zat. En daarnaast omdat een beslissing die al lang in mijn hoofd sluimerde definitief geworden is.
De afgelopen jaren heb ik mijn schrijfcarrière gecombineerd met een kantoorbaan. Met elk boek verschoof de balans iets meer van het kantoorwerk af richting het schrijven.

Dat laatste is natuurlijk waar mijn hart ligt en het is altijd mijn droom geweest daar mijn beroep van te kunnen maken. Toch is het ook niet makkelijk om de zekerheid van een vaste baan op te geven en die vertrouwde plek en je collega’s met wie je jarenlang je dagen doorbracht te verlaten.

Toch heb ik besloten dat de tijd daar nu rijp voor is. Ik ga me nu fulltime op het schrijven richten. Iets waar ik ontzettend veel zin in heb. Het winnen van deze wedstrijd en de steun die ik het hele jaar door van mijn lezers mag ontvangen, motiveert enorm om de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet te zien. Hopelijk gaat het nog veel mooie boeken opleveren.

Ik wil al mijn lezers hartgrondig bedanken. Voor het stemmen op Zoek het maar uit, voor jullie enthousiasme en voor het kopen en lezen van mijn boeken. Zonder jullie zou ik niet zover gekomen zijn.

Reacties

 1. Ik heb Zoek het maar uit op gevoel gekocht. Ik kende je namelijk niet *bloos*, maar de cover en de achterflap spraken me onmiddellijk aan. En ik heb er enorm van genoten. Je hebt er een fan uit België bij. En ik wens je superveel succes met de nieuwe wending in je leven. Ik kijk al uit naar de pareltjes die daaruit gaan voortvloeien. Vele groetjes!

 2. Van harte gefeliciteerd Chantal je hebt het verdient !!!
  Zeer terecht dat zoek het maar uit het boek van het jaar is geworden!!
  Ik hoop dat er gauw weer een boek van je uit komt .
  Heel veel succes met het fulltime schrijven
  groetjes,Yvonne

 3. Geweldige boeken wanneer komt er weer een deel
  Gefeliciteerd met je prijs

 4. Hartelijk gefeliciteerd met het nemen van deze beslissing, Chantal.
  Van al je boeken heb ik enorm genoten, maar bij Zoek het maar uit heb ik ook nog kunnen huilen. Wat een heerlijk boek en ik vind dan ook dat je de prijs hebt verdiend.
  Het lijkt me wel wat als je voor de derde keer op rij als winnaar uit de bus komt, dus kom maar op met je nieuwste boek!

 5. Monique Wessendorp zegt:

  Super gefeliciteerd!!! Een zeer terechte winnaar, het is het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen! En dat je nu je hart gaat volgen en fulltime schrijfster wordt is denk ik de enige juiste keuze! Heel veel geluk!!!

 6. Chantal,
  Van harte!! het is je zo gegund!! super goed gedaan!!
  gefeliciteerd ook met de beslissing om je dromen te volgen en te stoppen met je kantoorbaan!
  het gaat je goed!!!!!!!
  gr Fanny Bol

 7. angelique zegt:

  Allereerst ook hier HARTELIJK GEFELICITEERD!! Echt top en dubbel en dwars verdiend!!!
  Ik begrijp dat het moeilijk is je vaste baan op te geven, is toch enige zekerheid die je hebt toch?
  Aan de andere kant is het net wat je zelf zegt, dat je boeken goed gelezen worden en je heel veel fans hebt. Daar moet je je aan vast houden. Je weet dat je het goed kan, dat bewijst deze titel nu wel weer 🙂
  Nooit je dromen opgeven. Ik weet zeker dat je nog vele goeie boeken zal gaan schrijven en deze fan raak je in ieder geval al niet kwijt!! Heel veel succes en hoop je snel weer te kunnen lezen zodat er nog meer boeken van jou naast al je anderen in mijn boekenkast komen te staan!! Veel groetjes, angelique

 8. Zoals hierboven ook al geschreven staat, een erg dapper besluit en ik begrijp het heel goed.
  Volg lekker je eigen pad meid en ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van je mooie boeken.
  Ik heb ze ondertussen allemaal gelezen, ( ik had er nog 1 op de plank staan en die heb ik opnieuw gekocht, hihih dus die ga ik iemand kado doen) en geniet echt van je boeken, je hoort echt tussen de top chicklit writers internationaal.
  Nogmaals gefeliciteerd 😀
  lfs Tamara

 9. Marlies zegt:

  Nogmaals van harte gefeliciteerd! En wat leuk dat je nu je droom echt kunt verwezenlijken. Ik heb het boek gisteren eindelijk gekocht en vanaf de eerste bladzijde zat ik er helemaal in. Tot nu toe heb ik dat met al je boeken, en ik hoop dat er nog heel veel gaan volgen. Vanaf het eerste boek ben ik een groot fan van je geworden. Ga zo door!!

  Liefs Marlies

 10. Wat een ontzettend stoer besluit! Maar wel onwijs gaaf. Niet meer de stress van de kantoorbaan (want oh oh, die kan af en toe hoog oplopen), maar compleet focussen op je droombaan. Wat moet dat heerlijk zijn en een droom van vele (wel of geen amateurschrijvers, iedereen die intensief met een hobby bezig is hoopt er ooit een echte baan van te kunnen maken.) die jij nu waar maakt.

  Dubbel gefeliciteerd! 2012 begint al goed zo te zien!

 11. Wat een dapper besluit, bepaalde zekerheden van een vaste baan opgeven om fulltime te gaan schrijven. Ik ben blij want nu komen er vast snel een heleboel mooie boeken waarop ik niet kan wachten. Jouw boeken maken me aan het lachen en aan het huilen en spelen zeker nog een hele tijd na in mijn gedachten, als je zo kunt schrijven, zo je lezers kunt intrigeren dan is het logisch dat je zulke prijzen wint. Ik vind je een kanjer van een schrijver en wens je heeeeeel veeeeel succes met het fulltime schrijven. Ik weet zeker dat een heleboel fans opgetogen zijn.
  liefs,
  Anouck